Reflecteren, intenties en affirmaties

Wat is reflecteren eigenlijk en waarom zou je dat doen? En wat zijn intenties en wat doet dat voor je? En hoe werkt een affirmatie en wat is het? Kom, ik neem je erin mee.

Reflecteren

Laten we beginnen bij het terugblikken, want dat is een belangrijke stap voorafgaand aan het zetten van een intentie en het gebruiken van je affirmaties. Om een intentie te kunnen zetten, is het goed te weten wat en vanuit welk gevoel je iets wilt manifesteren. Daarom kijken we eerst terug naar hoe het je tot nu toe is vergaan. En heel belangrijk hierbij is dat je dit met liefde doet. Maak het dus fijn voor jezelf door bijvoorbeeld een kaarsje aan te steken en een kopje thee met een stukje pure chocolade erbij te nemen.

Wanneer je deze stap overslaat, ga je je intenties en affirmaties waarschijnlijk formuleren met de achterliggende gedachte “ja, dit ga ik nu eens even helemaal anders doen” of “daar ben ik nu zo klaar mee, ik wil het vanaf nu zo” Er zit frustratie, irritatie en een gevoel van tekort van iets achter. Zo mis je de les die erin verstopt zit. Eerst even rustig zitten en op je ademhaling focussen en je daarna concentreren op wat goed ging en vervolgens met liefde kijken naar wat minder goed ging. Vervolgens kun je kijken wat je erdoor geleerd hebt. ⁠

Dit kun je jaarlijks, halfjaarlijks, maandelijks, wekelijks of dagelijks doen. Maar je kan het ook bij elk top en down moment doen om te achterhalen wat er nu eigenlijk gebeurt, wat je ervan leert en wat je graag anders zou willen. Maar onthoud ten alle tijden dit met mildheid en zelfliefde te doen.

Nu een momentje nemen om te reflecteren zou een perfect moment zijn. Neem jij even een momentje of lees je liever eerst verder?

Intenties

Intenties gebruik je om een positief gevoel neer te zetten voor bijvoorbeeld je dag, maand of jaar. Alles wat je aandacht geeft groeit, want gedachten zijn zo ontzettend krachtig. Dus wanneer jij je dag met een positieve gedachte en een positief gevoel start zal je dag zo anders verlopen dan wanneer je jezelf uit bed laat rollen en je de dag gelijk bezit van je laat nemen. Je gedachten zijn er altijd, dus waarom ze niet voor je laten werken? Je kan je dag richting geven in de ochtend en gedurende de dag bijsturen met je affirmaties. Een voorbeeld van een intentie is: vandaag wordt een mooie dag. (ja, zo makkelijk kan het echt zijn!)

Het beste kun je 1 of 2 intenties kiezen. Bijvoorbeeld 1 voor de start en 1 voor de afsluiting van de dag. Intenties kun je heel mooi ondersteunen door gedurende de dag affirmaties voor jezelf te herhalen.

Nu je dit weet, vergeet er niet een voor jezelf te zetten. Nu is een goed moment 😉 Want elk moment is een goed moment voor een nieuw begin!

Affirmaties

Affirmaties gebruik je om je gedachten, je zelfbeeld en je zelfvertrouwen positiviteit te geven. Het mooie van affirmaties is dat je wat je tegen jezelf zegt in het begin nog niet echt hoeft te voelen als waarheid. Doordat je de zinnetjes een periode lang meerdere malen per dag herhaalt, komen ze vanzelf in je systeem en gaat het als de waarheid voelen. Je doet het waarschijnlijk al, maar dan met negatieve gedachten. Vertel jij jezelf vaak dat iets niet goed aan jou is? Voelt het voor je alsof dat echt waar is? Wees lief voor jezelf en buig die negatieve gedachte om naar positieve. Een voorbeeld van een affirmatie is: ik ben gelukkig en ontspannen.

De hoeveelheid affirmaties kun je op gevoel kiezen. Maar doe er zeker niet meer dan je kunt onthouden, want het werkt alleen als je ze gedurende de dag meerdere keren in jezelf of hardop uitspreekt. Deze uitgekozen intenties en affirmaties gaan het best hun werk doen wanneer je ze minimaal 3 maanden gebruikt, maar langer mag natuurlijk ook. 

Tijdens energetische sessies reflecteren we samen op jouw hulpvraag en werk ik ook met intenties en affirmaties. Benieuwd naar een sessie of heb je vragen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

afspraak maken