RECEPT: rozemarijn haarlotion

Ik kreeg een grote bos rozemarijn van Kruyd en we kennen het allemaal vast vanuit de keuken. Naast dat dit aromatische kruid je eten heerlijk verrijkt heeft het ook geneeskracht.

Rozemarijn doet ongelooflijk veel, maar laten we ons voor dit recept kijken naar wat het doet voor je hoofdhuid en haar. Het is een kruid dat je bloedcirculatie stimuleert en is daarom bijvoorbeeld erg goed voor je hoofdhuid in de vorm van haarlotion. Nu de verwarming weer aanstaat in de huizen kan je hoofdhuid daar sterk op reageren. Dan is deze haarlotion een echte helper. Ga jij ook je eigen haarlotion maken?

Rozemarijn haarlotion, het recept

Dit heb je nodig:
– 6 eetlepels verse of gedroogde rozemarijn
– 500 ml water
– 250 ml appelazijn
– 6 druppels etherische rozemarijnolie

Ook nodig:
– pan
– zeef
– (spray)flesje om je maaksel in te bewaren

Aan de slag

Doe de water en rozemarijn in de pan en zet voor 40 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

Zeef, wanneer het afgekoeld is, je brouwsel. Vang de vloeistof op. Doe er de appelazijn en etherische olie bij. Goed roeren met een houten lepel. Laat het mengsel nu 12 uur staan.

Je lotion is nu bijna klaar! Alleen nog overgieten in een (spray)flesje. Bewaar het flesje op een donkere en ietwat koele plek.

Hoe gebruik je het?

Was je haar, zoals je dat altijd doet. Maak je haren handdoekdroog. Pak steeds een pluk haar en spray of dep wat van de lotion op de hoofdhuid tussen de plukken in. Voor extra stimulatie van de bloedcirculatie kun je de lotion in masseren met ronddraaiende bewegingen. Je hoeft het niet uit te spoelen, dus nu kun je je haar (laten) drogen. En dan zal het vleugje azijngeur ook verdwijnen.