Alles over energetische sessies

Een energetische sessie kan je op heel veel verschillende manieren helpen. Maar hoe werkt het eigenlijk, wat voel je dan precies en wat levert het je op?

Hoe werkt een energetische sessie?

Eerst even op een rijtje waar een energetische sessie bij Aardse Tinten uit bestaat:

✨ reiki

✨ meditatie

✨ inzichtkaarten

✨ edelstenen en/of klankschaal

Wanneer je bij mij komt voor een energetische sessie, dan bespreken we eerst kort, met een kopje thee erbij, waarvoor je de sessie wilt inzetten. En ik vertel je hoe de behandeling precies in zijn werk gaat. Op die manier verhelderen we beiden onze verwachtingen. Je kan, als je dat wilt een inzichtkaart trekken waarmee je een intentie kan formuleren voor je behandeling.

Vervolgens mag je, gewoon met je kleding aan, op de behandeltafel gaan liggen. Afhankelijk van waarvoor je komt kies ik welke meditatie bij jou past en of ik edelstenen of een klankschaal ga toepassen. Tijdens de behandeling zal ik mijn handen (intuïtief) op verschillende plaatsen op of boven het lichaam plaatsen. De reiki-energie stroomt vervolgens naar de plekken in het lichaam die de energie nodig hebben. Ook heeft het een helende werking op holistisch niveau.

Na de tafelbehandeling ga je weer lekker zitten en krijg je een glaasje water om de afvalstoffen die de behandeling losgemaakt heeft af te voeren. We bespreken samen jouw bevindingen en we komen terug op de eventuele hulpvraag waarmee je kwam. Je kan ook nu weer een inzichtkaart trekken om met een persoonlijke boodschap naar huis te gaan.

Een behandeling is trouwens niet alleen fijn als je bepaalde klachten hebt, ook voor de ontspanning is het super!⁠

universele levensenergie

Hoe voelt een energetische sessie?

Hoe je de behandeling ervaart is voor iedereen verschillend. Je kan warmte, kou, tintelingen, een gevoel van stroming, het zien van kleuren, een loom gevoel of juist een energiek gevoel ervaren. Ook kan het zijn dat je niet veel ervaart tijdens de behandeling, maar je na de behandeling sensaties gaat ervaren.

Hoe je je na de behandeling voelt is ook voor iedereen verschillend. De meeste mensen voelen zich helemaal ontspannen. Het kan zijn dat je klacht na een behandeling verergert. Dat is heel normaal en trekt ook weer weg. Het betekent dat de behandeling zijn werk doet. Wanneer je medicijnen gebruikt, kan het ook zijn dat de symptomen die het onderdrukt juist weer naar de oppervlakte komen. Ook dit trekt weer weg en betekent dat de behandeling zijn werk doet.

Wat levert een energetische sessie je op? 

Er zijn veel redenen om een energetische sessie te boeken, maar wat levert het je eigenlijk op? Hieronder een aantal voorbeelden van wat jij zou kunnen ervaren na een behandeling. ⁠

✨ Verlichting van fysieke pijnen⁠

✨ Verlaging van stress, angsten en depressieve gevoelens⁠

✨ Verwerking van oude emoties⁠

✨ Ontspanning, innerlijke rust en balans⁠

✨ Een opgeschoonde en weer goed doorstromende energie⁠

Bij welke symptomen helpt een energetische sessie? 

Het is heerlijk om een sessie te gebruiken voor ontspanning, maar ook werkt het verlichtend (en soms ook opheffend) bij een hoop aantal klachten. Hieronder de symptomen onderverdeeld in de 5 holistische niveaus.⁠

𝙁𝙮𝙨𝙞𝙚𝙠𝙚 𝙠𝙡𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣⁠

☞ Pijn⁠

☞ Ziekten⁠

☞ Lichamelijk ongemak⁠

𝙀𝙢𝙤𝙩𝙞𝙤𝙣𝙚𝙡𝙚 𝙠𝙡𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣⁠

☞ Angst⁠

☞ Lusteloosheid⁠

☞ Onzekerheid⁠

☞ Eenzaamheid⁠

☞ Boosheid⁠

☞ Verdriet⁠

☞ Depressie⁠

☞ Stress⁠

☞ Burnout⁠

𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙡𝙚 𝙠𝙡𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣⁠

☞ Overmatig piekeren⁠

☞ Slapeloosheid⁠

☞ Je verliezen in negatieve gedachten⁠

☞ Beperkende gedachten die overheersen⁠

𝙀𝙣𝙚𝙧𝙜𝙚𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙠𝙡𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣⁠

☞ (Hoog) gevoeligheid dat in de weg staat⁠

☞ Energetische koorden die belemmeren⁠

☞ Niet goed kunnen aarden⁠

𝙎𝙥𝙞𝙧𝙞𝙩𝙪𝙚𝙡𝙚 𝙠𝙡𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣⁠

☞ Onverwerkte trauma’s uit het verleden⁠

☞ Systemische patronen die jou belemmeren.⁠

Ook nog belangrijk om te weten: je hebt geen doorverwijzing van de huisarts nodig voor een energetische sessie. Deze sessie kan naast een reguliere behandeling gedaan worden. Het is een veilige en natuurlijke manier van behandelen.

Wil je ervaren hoe een energetische sessie voor jou is? Maak dan een afspraak met me!

Afspraak Maken