4 tips om je energie weer op te laden

De een laadt helemaal op door het samenzijn met anderen, maar een ander heeft echt rust en ruimte alleen nodig. Gun jij jezelf de tijd om weer op te laden? Of is de vraag die daarvoor nog komt misschien meer voor jou: Voel jij wanneer je je weer mag gaan opladen? En weet je van jezelf hoe jij het beste weer oplaadt?

Uiteindelijk heeft iedereen een keer me-time nodig natuurlijk en daarom geef ik een paar tips om je energie hoog te houden of weer hoog te krijgen.

4 tips

  • Wanneer je wakker wordt, zet je een intentie voor de dag. Dit kan bijvoorbeeld zijn: ‘dit is een mooie dag’ of ‘vandaag blijf ik, in contact met anderen, dicht bij mezelf’. Hiermee zet je voor jezelf jouw energie voor die dag neer. Belangrijk is dat je intentie in tegenwoordige tijd zegt.
  • Visualiseer een ei, bellenblaasbubbel of ander gesloten ronde vorm om je heen. Voor je hart mag je dan ook een roos buiten je cirkel visualiseren. Zo sluit je je niet gevoelsmatig helemaal af en blijf je wel in contact met anderen.
  • Voel je je energiepeil dalen tijdens het feestgedruis? Ga even naar het toilet en voel hoe je voeten stevig op de grond staan. Leg een hand op je onderbuik en een hand op je hart. Haal nu drie keer diep adem. In door je neus en zuchtend uit door je mond. Ook kan het helpen om tijdens het uitademen te visualiseren dat alle zware energie door je voeten wegstroomt en nieuwe energie weer naar binnenstroomt.
  • Wanneer je weer thuis bent kun je alle drukte van je afschudden door letterlijk te schudden. Schud je lichaam even flink los of doe even je wildste dansje. Schud ook echt je enkels, voeten, polsen en handen goed los.